Posted on

Start spreading the news…

Buna seara iubito teástept ca si cand…numa dragostea noastra ar fii pe pamant.
Asa cantam io inainte sa plec la New York. Ca de dragoste numai puteam. Ardeam sánume in flacari ca Loredana. Nu, nu, am fost serioasa de la inceput: miám impachetat constiincios bagajul: rochii si pantofi blugi de toate. Toata nervozeala pentru viza si alte treburi sáu topit imediat gandidu’ma la orele ce ma desparteau de plecare. Zborul de 8 ore (1ul al meu de gen) miá lasat un fund de allien (conic adica) – avand in vedere ca merseram cu un avion normal – gen ce luam si spre Ro dar cu ecran in scaun. Filme misto, putin somn si dupa 8 ore in New Jersey de fapt.

Asteptam sa ne vina autobuzul (gen 1 ora) – ca asa e cand sunt lucrurile organizate si pe la ora 3 dupámiaza locala ajungem teferi si nevatamati 20 de oameni Ol!ver. Prima impresie: nothing – nu spunea nimica orasu….asa cum mergeam cu autobuzul – decat ca se merge ca in Bucuresti. Ei dau vina pe imigranti – ca nu stiu toate regulile. O fii ma, nu zic nu!k e doar un conglomerat de imigranti acolo si ai foarte mare sansa ca dk ai intreba pe cineva de directii pe strada sa nu prea intelegi ce zice. hotelul era localizat pe Broadway. Ma rog totu e pe broadway – sása traverseaza tot orasu si chiar si mai mult. Sefu meu zicea ca are 1500 km. Am ras isteric de el – nu are cum!zic eu. Da daca e asa tot mi se pare funny. Ridicol! Eu am stat in camera cu secretara si aveam amandoua pat nu de 2persoane ci de 3. Probabil se gandesc la marimile americane. Ceea ce e un pic gresit pt k in NY oamenii sunt destul de fit. Oare se datoreaza Central Park-ului? Ma indoiesc – dar cum ne cum se mentin cat de cat in forma.
Dupa refreshúluiala de dupa zbor am plecat sa ne urcam in Empire State Building si sa exploram strazile. Cand am ajuns acolo neá povestic gagica de la intrare ca mai bine venim maine – ca era ceata si nu vedeam nimica. Am promis cu totii ca venim maine. Cum aveam timp liber pana la cina, am coborat la baru de sub Empire State Building – sau undeva f.aproape. Dupa 1a bere, nemancati eram toti dansanti. Veselia incepuse, pozele curgand…nachos neáu fost serviti ca sa nu facem haos si cand fuse timpul neám indreptat spre cina. Pe drum am trecut prin TimeSquare – am zambit la camera care te arata tot pe un ecran deácolo. Zici ca era lumina puu! ce de reclame – a waste of energy. Si dupa astea am ajuns la Smiwth&Wovlensky sau ceva de gneu. O steakhouse renumita – unde eu deábia dk am mancat ceva. Ca eu cu steakul nu ma impac in sensu de driptura in sange. 50de caciula a fost cica friptura si vinu la sticla 135dolari. Tre sa recunosc – bun. Am mancat paine si spanac si marginile de la fripturi – care erau bine facute. Dupa ce am petrecut si mancat acolo – eu din cate imi aduc aminte – am plecat la hotel. Da e ciudat cre k eram fobositi ca nu’mi aduc aminte clar drumu de dinapoi. Funny moment 1 start: cat eram in Times Square am fost in ToysRUs – magazin de jucarii si acolo aveau o roata mare cu masinutze. Cum am vazut k se duc niste colegi tzup! si eu sa fim 4: eu, sefu si 2colegi intró masinutza roz Barbie – poze sunt la colegi – deábia astept sa apara. Restu neáu injurat si neáu asteptat cre k un sfert de ora pe margine. Funny moment 1 end
A 2-a zi cu puteri proaspete am plecat spre locul de inchiriat biciclete. Pana acolo ca si cu o zi inainte am calatorit cu metroul – e cel mai ok dpadv. Ce e f.naspa: sauna (la propriu) in statie si un aer conditionat de 15 grade in el. Urmare: majoritatea suntem raciti. Plus de faptul ca in NY ba e cald ba e frig: jos jacheta, sus jacheta. Plus ca dimineata nu stiam de ce e asa intuneric sau dull cu toate k ceru era albastru – asta pt ca deábia po sa vezi ceva de pe fereastra din hotel – fiind inconjurat de zgarie nori (sau ceva f.inalt) soarele deábia patrunde.
Am ajuns la biciclete si cu 3ghizi am pedalat spre aproape toate locurile NY’lui: The Bronx, Harlem etc am trecut pe Williamsbrug cu bicileta (extrm de greu la urcus si lung) in timp ce ghizii ne povesteau de de toate. am trecut si printrún cartier de evrei (ortodoxi extremi) si zici ca erai pe o alta lume. Toata lumea era imbracata ca dintró alta epoca. Si nu ai voie sa le faci poze din pacate. Insa dupa 5 min dai peste o zona total diferita mergand pe strazi: cea mai heap cea mai nu stiu ucm. Ináfara de cladirile gigant NYúl se aseamana fmult cu Amsterdamúl . Gen stil, oameni, aer etc. Lumea e diferita in NY fata de restu Americii. everybody knows. La pauza am oprit la un bar (destul de alternativ asa) de avea terasa pe acoperis. De fapt orice cladire prin Ny are terasa pe acoperis cumva. Deásemenea sunt si renumitele rooftop bars – la care nu am avut acces ca erma prea multi. Fiindca am terminat traseul destul de repede (chiar si dupa al 2-lea pod) neá dus ghidul si in Central Park si dupáia am luató spre Times Square. Senzatia spre Times Square: unica. devenisem noi senzatia orasului – ni se faceau poze. Zici ca aveam un scop de eram tot cu biciletele. Dar merita enorm sa vizitezi in felul asta orasul. Poti sa vezi enorm de multe intrún timp f.scurt. Dar normal tre sa ai noroc si de vreme: si noi asta am avut vreo 27 de grade. Neá placut de ghidu principal si lui neá placut d enoi. A zis mai ales ca eram olandezi si ne descurcam super ok cu biclele. A fost un tip funny si mai ales ca neá facut poze in timp ce eram frumos incolonati sau ne mai lasa sa trecem pe rosu sa simtim nitel de thrill. haha! ge geek suna!
cand am terminat am zis k sa mrgm la empire state. cand am ajuns cozi imense. sefu (am doi) a zis k sa se ia dupa aia de la intrare si sa ne bage prin “fast lane”. cre k a platit o groaza de bani gen 10/persoana si da am mers pe fast lane aratand semn de “looser” la cei care asteptau da dupa…au mai fost vreo 7 cozi si nu se mai putea plati fast lane. haha, vrajeala! whoz the losser now? ma rog si dupa cre k 2ore, intram intró sala sa avem nu stiu ce experienta 3D. era o gagica de vorbea si la sfarsit dadea intrún ras crispat de aparea pe 7 ecrane de jurul impresjurul unei camere. Dupa ce ne zicea aia de NY ce tare e, apoi mai venea o camera la fel si a 3á oara era adevarata experienta. de punea in scaune dinálea de se misca si simula ca te duce cu elicopteru pe deasupra orasului. Eu am crezut ca fac criza de ras. Sefu meu care a stat langa mine a zis k nici el nu se putea abtine – din cauza mea! Restu cica li sá facut chiar rau. Eu am murit la propriu de ras. A fost cea mai ridicola experienta ever. Americanii au niste texte de mor copii. “oare ce se’ntampla dk apas pe butonul asta? Nu stiu! Stai sa apas” si dupáia te invartea te innebunea de scaun si eu radeam. Muream de ras. F. funny – trebuia sa vedeti. Ma rog – cre k atunci colegii mei au zis k nu sunt sanatoasa. Iar sefu da vina pe mine k deáia radea da si el radea k era stupid nu k radeam eu. Sunt sigura! Ridicol. (Restu au recunoscut mai tarziu k li se facusera rau – dupa ceva zile). Si dupa asta 7mii de lifturi, o maimutza de speria lumea si la etajul 89 am iesit afara – unde totu era ametitor de frumos. In momentul ala era noapte.

Dupa ce am terminat veselia asta, sa mergem unde? hotel sau masa? unii au plecat altii nu. neám format un grup mic si am mers la masa. de data asta nu aveam program cu totii si trebuia sa ne gasim. unde e cel mai prost loc sa mananci? corect, in timp square unde am si fost. Pentru k era vineri am fost la friday’s. La Friday’s k in foarte multe restaurante au f.mult personal. sufocant de mult. si in magazine la fel. pe unu era sa’l iau la bataie cand a venit a 7á oara sa ma intrebe dk vreau ceva. buun! si la friday’s am avut parte de asa: apa din wcú (asa parea gustul), paste italienesti – adica noodles de la cutie, politia care a venit sa ia pe unul care se imbatase si nu platea,2fete cu fuste mini si tocuri inalte de au alunecat ca toantele pe scari, un chelner care ramasese cu mancarea in mana si nu stia cui sa io dea – asa ca a luató só imparta cu colegii, mancarea noastra venita dupa o ora de la o tanti care facea 1pas/minut samd. Ma rog – am plecat cat am putut de repede de;acolo si dupáia cu toate ca eram in hainele transpirate de pe bicicleta eu si cu alti 4 colegi am zis sa iesim in oras. Unde? habar nu aveam insa am zis sa luam metroul si la jumatea distantei intre punctul initial si hotel. Am avut probleme in a gasi mijlocul da am nimerit pe undeva pe la Union Square/ Canalstreet. Cand am iesit de la metrou era bezna. Gen cladiri da putine lumini. O curva mergea alene pe strada cu ciorapii rupti. Vedem un cuplu si ii intrebam unde putem sa bem si noi o bere. Tipa se gandeste si zice: mergeti neaparat la Santa’s Party 3 blocuri deáicea. Tipu: da da acolo. noi ok?! dupa care zice: a nunu! stii mai bine mergeti la Apotec. Zic eu: Apotec – adica farmacie? Ea zice: da da, e precum o farmacie. Mergeti 7 blocuri asa si 3blocuri la dreapta. Ca na tot akolo e perfect perpendicular si totu e in blocuri. Mergem noi mergem ajungem pe strada de zicea ea da nici urma de Apotec. Intre timp dam din nou de curva aia cu ciorapii rupti. Intrebam pe 2 baeti de mergeau pe strada unde e domne clubu asta. Ala zice: sunteti sigur k ii zice asa la club? Apotec? Voi stiti ca sunteti in China Town acuma. Hehe, asa era. eram in China Town nici urma de ceva ce sa se numeasca de genu ala. In schimb astia zic: ma da dk vreti noi lucram intrún bar si puteti veni cu noi. Plus k peákolo sunt chiar multe baruri si cluburi in Bouwery. Noi zicem: ok! normal cu frica ca poate ne transeaza astia si ne arunca la gunoi. Asta era si bine k puteam vorbi in olandeza si aia nu pricepeau. Cei doi mergeau in fata noastra si la un mom. dat se intorc brusc si noi fuck! astia ne taie acuma: “auziti da voi ce limba vorbiti” si noi “olandeza” si unu dintre ei a zis: “tiám zis eu!”. noi zambim de recunostinta in timp ce observam ca iarasi trecem pe langa curva cu ciorapii rupti. Atunci izbucnim isteric in ras ca noi si cu aia avem acelasi traseu de cu seara. Dupa cel putin 1km – in gen 3 blocuri, 7 blocuri inca 5blocuri ajungem la un sportsbar. Ala zice: eu nu lucrez acolo ca unde lucrez eu nu puteti intra ca 2 dintre colegii mei aveau tricouri fara guler. si draga era de fitze. Si am ramas la sportsbar. dupa nu stiu cate ore puteam in sfarsit sa bem o bere. care a fost normal: oribila. care era americana. ne uitam unii la altii si incercam sa inghitem amaraciunea aia de bautura. am cedat si deátunci neám dat pe Corona. Cand au observat ca nu neá placut 1a bere neáu dat gratis un rand de bere. Bai! astia din NY sunt extrem de ok si de treaba – enorm de mult! Am dansat cum am stiut – ne holbam isterizat la pustoaicele ce prizau cocaina. ceva de NEIMAGINAT. numa fete, nu baeti. toate gen 20 de ani. unu din baetii care ne adusesera a invatat pe unu din colegi sa dea proper high-5 si dupa o anumita ora am reusit sa mergem la clubul select. care cr ek am stat doar 20 de minute. acolo miám pierdut ochelarii mei galbeni de soare. Acolo a incercat o fata sa danseze cu mine (am priza la chestii de genu – nu e 1a data). Da pe mine ma speriau astea – zic poate cre k sunt lesbi (na eu si cu un grup da baeti) plus la cum prizau alea zic lasa! back up. Cand sa plecam am intrebat lumea din jur de metrou. Náveau niciun habar cu toate k eram la 5 m de intrare. Dupa ceva timp am ajuns si la hotel dupa ce am ascultat pe unu la chitara in vagon.

A 2-a zi am avut program la liber. Am format un grup de 4 si am pornit 1 a data spre Wall Street, Twin Towers si dupáia pe Brooklyn Bridge si dupa care un pic prin Brooklyn. Dupa asta am oprit in Soho sa luam masa – pizza buna italieneasca si am mers sa facem cumparaturi. Eu singura de a izbavit: Conversi draguti cu 60dolari. Resut execrabil. Victoria secret = o basina ca si multe alte chestii. Rochie Mango 30euro in NL era 120dolari pe 5th avenue. oh please sa ma pupi. Plus k totu arata neingrijit – nu au pic de gust americanii. Dupa ziua asta minunta am mers la hotel sa ne gatim pt cina. Rezervare la Spice market (pe langa HighLine – parcul facut pe lina de metrou suspendata) – aveam camera privata – ni sáu servit tot felu de chestii delicioase. dupa masa am pornit catre 1ul bar/club. Cu 20 de oameni in el barul a devenit imediat popular. am dansat pe Gagnam Style op op op! care de fapt varianta se schimbase demult fiind tot timpul cantat K*nda style. mi sá cantat in autobuz peste tot. si akuma la servici cand fac eu nu stiu ce imi zic k da asa fac eu: K*nda style. hihi, si super eu cu colegele dansam de nebune pana cand am decis sa ma duc la toaleta cu o colega si dupá ce am terminat cu spalat pe maini etc má lovit ceva puternic din pacate: o super hemoragie nazala! fuck! Panica totala. Initial am crezut k cineva miá pus ceva in bautura (nu bausem fmult gen la o ora dupa venit in bar) insa cu toate k nám eliminat chiar total asta am zis k oboseala, raceala si faptu k luasem pastile (ce contineau aspirina si eu sunt alergica la ele) si spray de desfundat nasul máu facut sa clachez. Dupa o ora miám revenit insa normal numai puteam sa stau bine pe picioare dupa o baltoaca de sange. Am mers la hotel am dormit destul (ajunsesem gen ora 1 noapte). dupa somn fu ok si cu toate k am mai avut un episod dimineata am zis totusi sa merg cu barca – asa cum era programat. Ma rog de la bal la spital! ma rog ma bucur ca nám fost la spital sincer si ca secretara si colega mea a avut grija de mine. A fost o combinatie dubioasa pt mine – cre miá trecut dupa o zi de somn si mancat klumea. Plimbarea cu barca a fost si ea faina, cu toate ca a plouat. A durat gen vreo 2 ore si neá dus pana la Statuia Lib si inapoi reusind sa fac o poza cu ea. Si in poza sunt cam albastra. da faptu k era ultima zi nu vroiam sa pierd si am reusit sa ma inviorez pentru asta – cat de cat. Noroc k nici restu nu erau ffresh asta mai ales ca ei petrcusera klumea (eu deábia o ora). Eh! acuma sunt bine :-) si imi dau seama ca ináfara de Suedia nu a mai fost niciun alt loc unde sa fii fost si de unde sa nu ma fii intors fara vreo buba :-)))

In schimb per total mam distrat de minune, e chiar ffain de iesit in NY si de vizitat – clar pt grupuri e ffain. Ai multe de facut. In schimb nu as zice k e un loc romantic :P

About kaio

Angry, young and poor.

Leave a comment